UTE NU!

Avancerad sök
Kommenterat
Spännande
» Nya Africa Twin kommer 2016!
Gött
» Bra snurr på försäljningen
Gött!
» Bra snurr på försäljningen
Gött!
» Bra snurr på försäljningen
G?tt!
» Bra snurr på försäljningen
Kul p? hjul
» Vinn en fiberhjälm från Caberg!
B?sta tidningen
» Vinn en fiberhjälm från Caberg!
Tror inte p? det som n?got revolutionerande.
» Gult ljus kan rädda liv
Nu tappade jag aptiten
» Hondas Bulldog
Smart
» Byt färg med en knapp
vägräcken
» SMC vill ha säkrare räcken
Ta det piano
» Pianosnubbar designar hoj
Vill ta mc kort
» Svedea hjälper körkortstagare
Instegsknutten
» Vulcan S – några första intryck
Hundar i sidvagn
» Hundar i sidvagn

Utskriftsvänlig versionTipsa en kompis!

Bilen är oftast boven
De flesta MC-olyckor beror på bilen enligt statistik från försäkringsbolaget If. Deras utredning över MC-olyckor visar att i nio av tio kollisioner är bilisten den vållande parten.
En utredning som försäkringsbolaget If har gjort, angående vem som varit vållande i 1.072 anmälda MC-olyckor, pekar ut bilisten som vållande i nio fall av tio. Utredningen gällde mc-olyckor med annat fordon under åren 2008 - 2010. I 964 fall konstateras att bilisten var vållande till olyckan och i endast 27 fall var MC-föraren ensam vållande. I 39 fall var mc-föraren delvis vållande.
- Statistiken talar sitt tydliga språk, säger Dan Falconer, motorexpert på If. Motorcykeln är ytterst sällan vållande till trafikolyckor. Som MC-förare är du utsatt och det är helt nödvändigt att övriga trafikanter är mer uppmärksamma.
Totalt finns det ca 300.000 motorcyklar i Sverige och 37 motorcyklister omkom förra året enligt Trafikverket. Fram till och med juni i år har 21 MC-förare satt livet till medan förra årets motsvarande siffra var 13 stycken.

2011-07-14 15:10
av Daniel DalekeKommentera artikel!
Rubrik:

Ditt namn:


Din email adress:


Verifikations kod
[ ]


VM-träffen

VM-träffen närmar sig

Som vi har rapporterat om tidigare väntas en hel trave svenska världsmästare från mc-sporten att dyka upp på Linköpings Motorstadion den 1-2 augusti. Då är det nämligen dags för årsracet. Arrangören siktar på att 25 namnkunniga chaufförer ska dyka upp, du ser vilka i tabellen nedan.

07-06 07:29
VM-träffen närmar sig


BMW 2016

BMW R 1200GS Triple Black
BMW har just presenterat lite uppdateringar inför 2016. Mest handlar det om nya färgställningar på befintliga modeller. Men också en intressant säkerhetshöjare som kommer till bland annat R 1200GS-serien, nya XR och till K 1600-maskinerna, nämligen kurv-abs. På BMW-språk kallas systemet ABS Pro. Dessa maskiner kan också förses med "dynamic brakelight".

07-03 09:21
BMW 2016


Exklusiv scrambler

Viba Lara 800
Hört talas om Viba Lara 800? Nä, inte vi heller. Maskinen är framtagen av en fransk firma och baseras på en MV Brutale 800. Ekipaget har alltså en ettrig trecylindrig motor på 125 hästar. Priset ligger på just över 32.000 euro. Men då får man både handknackad aluminiumtank och högvis med kolfiber. Köpsugen?

07-03 06:53
Exklusiv scrambler


LiveWire går i produktion

Harley LiveWire
Det ser ut som att Harleys elektriska koncepthoj, LiveWire, kommer att gå i produktion. Men det ligger några år bort. Harleys nya boss, Matt Levatich, säger så här i en intervju i Wall Street Journal.
- Hojen kommer att gå i produktion inom några år, troligen före 2020, om vi inte stöter på några oförutsedda hinder.


07-02 07:44
LiveWire går i produktion


Krocktester mellan mc och vägräcke

Krocktest, räcke, mc
Folksam lät tidigare i år göra de första krocktesterna mellan mc och vägräcken som har gjorts i Sverige. Det hela utfördes på VTI:s krocktestbana i Linköping. Fyra olika tester gjordes och syftet var att testa olika metoder som på ett bättre sätt kan skydda motorcyklister vid den här typen av krockar.

07-01 07:35
Krocktester mellan mc och vägräcke


SVT livesänder Gotland Grand National

Gotland Grand National, SVT
SVT Sport och Nordic Sport & Event AB har skrivit ett exklusivt avtal om rätten till sändningarna från världens största Endurotävling, Gotland Grand National. SVT Sport kommer att livesända under 2,5 timma i TV och på Webben den 24/10, och ett sammandrag med det bästa från eliten den 25/10.

06-30 07:39
SVT livesänder Gotland Grand National


Elhojar för unga tvåhjulsfantaster

Kuberg Free RIde, elhoj, cross
Kuberg är ett tjeckiskt företag som har hela fem elhojar i programmet. Märket har nu fått en svensk distributör. Flera maskiner är för de allra yngsta (från 3 år). Men nu introducerar de också en elcross för förare upp till 75 kilo. Maskinen heter Free Ride och ekipaget har ett introduktionspris på just under 40.000 kronor.

06-29 07:43
Elhojar för unga tvåhjulsfantaster


Yardbuilt-Yammor

Yardbuilt XV 950
Yamaha har på senare år gjort ett stort nummer av sina Yardbuiltmaskiner. Vad det hela handlar om är att erfarna customiserar runtom om i världen ges möjlighet att sätta tänderna i maskiner och skapa något nytt. Tanken är så klart att skapa uppmärksamhet kring märket, men också att ta fram nya delar som Yammaägare själva kan bulta på sina åk för att göra dem mer personliga. Det två senaste maskinerna är en XJR 1300 och en XV 950.

06-26 07:58
Yardbuilt-Yammor


Hojförsäljningen ökar

Till och med maj månad har nyregistreringen på mc-sidan ökat med nästan tolv procent jämfört med samma period i fjol. I reda tal innebär det att just över 5.000 hojar har hittat nya ägare under den här perioden. Kanske är du en av dem som skaffat ny hoj i år? Kommentera gärna nedan!


06-25 10:51
Hojförsäljningen ökar


Hojakvareller ställs ut

John Eyre
Den som gillar gamla hojar och dessutom uppskattar konst har en riktigt höjdare framför sig. Konstnären John Eyre ställer nämligen ut tavlor gjorda i akvarellteknik föreställande äldre bågar på MC Collection i Sollentuna mellan den 14 maj - 30 augusti.

06-25 07:24
Hojakvareller ställs ut


VIDEO: Gamla hjältar kör tvåtakt

GP 500 hojar, uppvisning
Visst minns du tvåtaktseran? Då hiskeliga 500-kubiks tvåtaktsmonster dominerade i GP-cirkusen. Nyligen luftades ett helt batteri av sådana här maskiner i ett race på Jerez i ett event kallat "World GP Bike Legends". Inte mindre än tre lopp kördes under en helg. Och vinnarna var samtliga mycket erfarna piloter. Eller vad sägs om Wayne Gardner, Kevin Schwantz och Freddie Spencer? Kolla in filmklipp från eventet nedan!

06-24 07:58
VIDEO: Gamla hjältar kör tvåtakt


Ännu lyxigare Tigrar

Triumph XRT
Traja har introducerat två nya toppspecade Tigger 800-modeller kallade XRT och XCA. Skillnaderna är dock inte gigantiska jämfört med de tidigare toppmodellerna. Bland nyheterna märks kraftigare generator på hela 650 watt, packväskehållare som standard, värme i både sadel och handtag, dimljus och gps-fäste.

06-22 07:18
Ännu lyxigare Tigrar


TV-tips: Dokumentär om Hojrock

Hojrock
Just nu ligger en dokumentär som handlar om Rickfors, Hylander och Ronander som förra året susade runt på tvåhjulingar på sin turné. Mycket i den knappt timman långa filmen handlar också om Hojrock i Västervik. Dessutom får vi följa Febe som byggt en trike av en mycket speciell anledning.

06-20 10:06
TV-tips: Dokumentär om Hojrock


VIDEO: Cruise gasar på vita duken

Mission Impossbile, Tom Cruise
Den 31 juli har nya Mission Impossible premiär på bio. Som vanligt ser vi Tom Cruise i huvudrollen. Och som vanligt kör han båge. Den här gången verkar valet ha fallit på BMW S 1000RR. Troligtvis ett gott val när man ska köra ifrån en trave elakingar. Som bekant gillar Mr Cruise även att köra hoj privat, det ryktas om att han har gjort många av stunten själv i den här nya rullen. Kolla in trailern nedan!

06-18 07:45
VIDEO: Cruise gasar på vita duken


Succé för Björn på Isle of Man!

Björn Gunnarsson
I Allt om MC nummer 6-2015, som ligger i butik nu, har vi en stor artikel om mc-polisen Björn Gunnarsson och hans racesatsning. Han brinner nämligen för att köra historiks racing. Och att delta i TT-loppet på Isle of Man. Nu är tävlingarna över och resultaten talar för sig själv med placeringarna 31:a, 25:e och en 14:e plats.

06-17 07:55
Succé för Björn på Isle of Man!


VIDEO: BMW:s Scramblerkoncept

BMW Scrambler
Nyligen hölls en stor hojträff i Biarritz, Frankrike, kallad Wheels and Waves. Här samlas knuttar och mycket fokus ligger på ombyggda maskiner. BMW var där och visade upp sitt nya Scramblerkoncept, baserat på R nineT. I klippet nedan berättar Ralf Rodepeter mer om det nya åket.

06-16 08:13
VIDEO: BMW:s Scramblerkoncept


P: 0:-

P: 35000:-

P: 22000:-

P: 8000:-
Aktuella evenemang
Snabbfrågan
Hur använder du din mc?

- För nytta

- För nöje

- För att tävla med

- Till lite av varje


 Se resultat

Galleribilder
Ledare
Björn Magnusson
Gult är inte fult
05-24 10:19 | 0 Kommentarer
Allt om MC - Box 529, S-371 23 Karlskrona, Sweden.Tel: 0455-33 53 25 (+46 455 33 53 25), fax: 0455-186 60 (+46 455 186 60)
Ansvarig utgivare: Stig L. Sjöberg. Tekniskt ansvarig: Daniel Lindstedt
All kopiering av texter, bilder eller grafik är enligt upphovsrättslagen förbjuden.
Cookies används på alltommc.se för att underlätta en del funktioner på vår sajt.
Alltommc.se startades i december 2003 och är en nyhetssajt från Förlags AB Albinsson & Sjöberg, Skandinaviens största motortidningsförlag.