2025 års KTM 450 SMR

KTM höjer ribban för 2025 års 450 SMR ännu högre, med viktiga uppdateringar av bland annat ramen, framgaffeln och ergonomin.

Med sin mästerskapsvinnande 63 hästkrafter starka 450-kubikare drar 2025 års KTM 450 SMR nytta av en rad uppdateringar från den nyligen uppdaterade 2025 års KTM SX-F-modellen. Den mest betydelsefulla av dessa kan hittas hos ramen, med synliga utskärningar och förändringar av rörväggtjockleken framtill, samtidigt som motor och bakre stötdämpare också uppdaterats.

Förutom en viktbesparing på 300 gram har dessa strukturella förändringar konstruerats för att förbättra chassits flexibla egenskaper och beteende vid kurvtagning samtidigt som den övergripande stabiliteten bibehålls. På den sistnämnda punkten maximerar mindre fotpinnar lutningsvinklarna.

2025 års KTM 450 SMR får också en fullt justerbar 48 mm WP XACT Closed Cartridge-framgaffel för första gången. Denna har ett nytt mellanventilskolvkoncept som ska optimera oljeflödet och undvika oönskad oljeskumning, för bibehållna dämpningsegenskaper. Ett nytt hydrostopp hos den sista delen av slaget hjälper till att hålla maximala reserver i extrema scenarier, som vid hårda landningar.

Baktill drar en WP XACT-stötdämpare nytta av ett uppdaterat länkage med förnyade tätningar och länkskruvar med mindre diameter. Upplägget är hämtat direkt från KTM Factory Racing Team och har testats grundligt offroad och på asfalt.

2025 års KTM 450 SMR kommer även nya tankskydd av bi-kompositplast. Detta ger inte bara ett nytt mer distinkt utseende utan sägs även hjälpa till med kylning genom att kanalisera luft mer effektivt.

När det gäller luftintaget förhindrar en uppdaterad insugstratt och snorkeldesign alla deformationer, tack vare en mer robust och styvare konstruktion, medan en uppdaterad bränsletankrulle skyddar ramen mot slitage och förbättrar tankpassningen.

Uppe på allt detta finner vi helorange plastdetaljer, med röd och svart in-mold-grafik, och vad som sägs vara en mer hållbar svart sadel, som ger ett stilrenare utseende samtidigt som det kommunicerar 2025 års KTM 450 SMR:s genuina READY TO RACE-avsikter.

Som med tidigare generationer kommer 2025 års KTM 450 SMR med raceredo Metzeler Racetec SM K1 Supermoto-däck och lätta ALPINA-fälgar, 16,5″ fram och 17″ bak.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser